Vesiviikko

Vesiviikkoa vietetään perinteisesti Wapun alla Otonpäivästä Yrjönpäivään 17. – 23.4. Viikon idea on, että silloin kukaan kunnon PoRalainen ei koske miestä vahvempiin aineisiin ja suorittaa siten vesiviikon.

Vesiviikolla järjestetään perinteiden mukaisesti PoRan biljardi- ja NHL-turnaukset, joiden mestareiden nimet ikuistetaan kiertopalkintoihin tulevien sukupolvien ihmeteltäviksi. Oleellisena osana vesiviikkoon kuuluu myös vichy-cup salibandyturnaus, jossaPoRan säbätaiturit voivat mitellä suuruudestaan.

Vesiviikolla järjestetään perinteisesti päivittäin raittiusaiheisia tapahtumia. Vuosien varrella on mm. käyty tipattomalla Tallinnan risteilyllä, laskeuduttu JMT 6:sen katolta köydellä alas ja järjestetty raittiusmielenosoitus Helsingin keskustassa. Nykyään viikon tapahtumiin kuuluu yleensä jokin lajikokeilu tai muu lämminhenkinen urheilutapahtuma.

Perinteeksi on myös muodostunut Raittiuskirjoituskilpailu, missä poralaiset pääsevät kilpailemaan henkisistä kyvyistään. Vuonna 2010 Aaltohengessä kilpailu uudistettiin koko Aalto-yliopiston opiskelijoita koskevaksi Raittiusmediakilpailuksi, missä voi kilpailla kirjoituksen lisäksi myös esimerksiksi kuvalla tai videolla.

Historian havinaa:
1. Mitä vesiviikolla tapahtui 2001?
2. Liikkuva vesi ei sammaloidu

Juo vettä, niin PoRakin juo!

Vesiviikon 2016 mainosvideo:

Vesiviikon 2016 Vichy-cup kooste:

Vesiviikon 2017 mainosvideo:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *