PoRa

PoRa on sitoutumaton raittiusjärjestö, jonka tarkoituksena on tavallaan levittää ja ylläpitää raittiusaatetta Teknillisen korkeakoulun opiskelijoiden keskuudessa. Meneillään on jo neljäs vuosikymmen vuonna 1969 perustetun järjestön toiminnassa. Tähän mennessä kaikki prodekolaiset ovat ennemmin tai myöhemmin liittyneet PoRaan.

PoRan aatteen ylläpitämiseen kuuluu oleellisena osana erilaiset liikuntatapahtumat. PoRa on mukana AYY:n palloilusarjoissa sekä monissa yksittäisissä urheilujuhlissa, kuten Kyykän MM-kisoissa ja Suopotkupallon MM-kisoissa. Urheilumenestystä Polyteknikkojen Raittiusseura on saavuttanut erityisesti Akateemisen Kyykän Maailmanmestaruuskilpailuissa, jonka PoRan edustusjoukkue on voittanut sekä vuosina 1997 että 1999, sekä Suopotkupallon MM-kisoissa, josta kookkain pokaali käytiin lunastamassa 2009 kesällä!

Aatteellista toimintaa edustaa mm. perinteinen vesiviikko (17.-23.4 – Oton päivästä Yrjön päivään), jolloin järjestetään legendaarinen raittiuskirjoituskilpailu. Poralaiset viestittävät aatettaan näkyvästi vaihtuvanvärisillä PoRa-paidoillaan. Seuralla on myös mainio kirjasto, jossa on kirjallisuutta moneen tarpeeseen.

PoRan arvovaltainen johtokunta valitaan syksyllä kinkereillä. Vaalikokouksessa kannattaa olla läsnä, sillä muuten saattaa ikävästi jäädä ilman virkaa!

Juo vettä, niin PoRakin juo!

Kuumalinja PoRan johtokunnan pakeille: pora@list.ayy.fi