9-11/2017

**Tiedote***

Tässä PoRan historian toinen kvartaalitiedote! Edellinen kvartaalitiedote osoittautui siinä määrin menestyksekkääksi, että PoRa jatkaa samalla (vesi)linjalla. Ei se määrä, eikä se laatu! RIP kuukautistiedote.

Timo ja 10 pientä polvivaivaista

—————

1. Omia tapahtumia/ Uw evenementen
1-1 Menneet tapahtumat
1-2 PoRan kinkerit 9.12
1-3 Ilmoittautumistilasto
1-4 Kuulustelukierros
2. Muita tapahtumia/ Matigheid evenementen
2-1 PoRan tulosvaroitus
2-2 Olvin tulosvaroitus
3. Tilanne Unisportin sarjoissa/ De situatie Unisport serie
3-1 Jalkapallo
3-2 Futsal
3-3 Salibandy
3-4 Lentopallo
3-5 Koripallo
4. Tilanne raittiustaistelussa/ De situatie soberheid strijd
4-1 Tilanne USA:ssa
5. Muut/ Ander
5-1 Leijonat ja lampaat
5-2 Erityismaininnat
5-3 Tavoitteet
5-4 Kuukauden vichy
5-5 Kuukauden kirja

1. Omia tapahtumia / Uw evenementen
********************************
1-1 Menneet tapahtumat
================================

Mistäs sitä aloittaisi. On ollut yleinen kysymys viimeisen muutaman kuukauden ajan. Yleisin vastaus on ollut olut, varsinkin vuoden 1969 ja PoRan perustamisen jälkeen. Kerrottavaa on paljon, mutta muistikuvia vähän.

Todetaan siis, että syksy oli menestys ja käännetään jäsenistön huomio tulevaisuuden sijasta turhaan tilastoon hämäykseksi!

********************************
1-2 PoRan Kinkerit 9.12
================================

Polyteknikkojen Raittiusseuran ainoa ja oikea vaalikokous, eli Kinkerit, järjestetään 8.12 Otarannan Kerhotilassa. Mystiset Kinkerit ovat koko raittiusaatteen vankka perusta, josta riittää sekä kerrottavaa että vaiettavaa. Lisäinfoa myöhemmin, mutta laittakaa ihmeessä päivä kalenteriin!

Samalla paluun tekee Raittiusseuran oma PoRa Notwork! PoRa Notworkin nykyiset jäsenet ovat saaneet Kinkereiden lisäksi valtavaa näkyvyyttä koko vuoden. Yhteistyökumppaneilleen PoRa on tarjonnut esimerkiksi arvokkaita sidosryhmäkontakteja Raittiuden ystävien muodossa sekä näkyvyyttä Prodeko 50 – juhlajulkaisussa. Mahdollinen yhteistyökumppani: Ota yhteys johtikseen, maksu viime vuoden tapaan kaljana Kinkereille. Palvelulla ei takuuta, paitsi kaikki kaljat luvataan kyllä juoda!

********************************
1-3 Ilmoittautumistilasto
================================

2017 top 11
1. Akseli Sutinen 26
2. Antti Ihalainen 23
3. Matias Ståhlström 19
4. Jani Jokivuori 14
5. Jaakko Hyvärinen 11
6. Sameli Reinilä 11
7. Miika Kangas 10
8. Mikko Sippola 9
9. Aaro Koski 8
10. Erik Husgafvel 8

All time top 10
1. Matias Ståhlström 79
2. Miika Kangas 72
3. Henrik Säilä 69
4. Lasse Linnavirta 65
5. Markus Mäkynen 41
5. Jani Jokivuori 41
7. Otto Bergius 39
8. Reko Viherkoski 38
9. Mikko Sippola 33
9. Akseli Sutinen 33
9. Antti Ihalainen 33

Johtiksen oma Made lähestyy PoRa 100 rajapyykkiä!

********************************
1-4 Kuulustelukierros
================================

Timo: Luennolla kello kuudelta. Kummallista
Jaakko: Vähän olin kuurilla
Matias: No, MINÄ! Varastonhallinnan ja tuhoamisen ammattilainen.
Pauliina: Pöhinää. Tarjottiin kuorimatonta kynttä ajoissa, mikä innovaatio!
Antti: Eat garlic and drink water.
Akseli: Testaamassa Amsterdamin tarjontaa.
Elena: Ihan hitsisti hommaa. Jalka pitäisi saada pakettiin. Sydän lyö, Elena ei.
Olli: Nakit viuhuu
Ines: Oli kiva päästä lavalle. Paidat tilattu.
Sameli: Hyvää kuuluu. Dipon vikky yllätti.
Jani: Koulua käyty ja PoRan messissä pelailtu. Tuli myös PP:llä käytyä.

2. Muita tapahtumia/ Matigheid evenementen
********************************
2-1 Ensimmäinen osavuosikatsaus – PoRan tulosvaroitus
===============================

PoRa antaa tämän kvartaalin tuloksen yhteydessä hämärän tulosvaroituksen. Koska Aatemetrillä on ollu Suofudiksen jälkeen seisokki, niin PoRalla ei ole pienintäkään muistikuvaa alkoholin kulutuksesta. Ainiin, Aatemetri (https://telegram.me/AatemetriBot) on myös päivitetty uusimpaan 2.2017.6.553..1969.P0RA versioonsa ja sen pitäisi toimia (ehkä).

Yhteenveto (Executive summary)

Yrityksen taloudellinen yhteenveto (esim. tuhotut alkoholimäärät ja voitetut taistelut lukuina)
Suopotkupallon MM-kisat: 240 tuhottua vihollista, 14 raittiustaistelijaa

Voitetut taistelut:
Kolmannella kvartaalilla PoRan aatteellinen toiminta painottui orientaatioviikon kysyntäpiikkiin sekä fudissarjan hopeajuhliin unohtamatta Otatarhan ajojen lähtölaukausta. Hävittyjä taisteluita ei ole tilastoitu tällä kvartaalilla.

Tärkein yritystoiminnassa opittu asia:
Noususuhdanteessa on otollinen hetki tehdä tulosta ja vallata vihollisten markkinaosuutta.

Puheenjohtajan katsaus:

“PoRan tärkein päämäärä lähitulevaisuudessa on taata hallittu siirtymä kohti baarillista ja alkollista kampusta. Alkoholin tuhoamiskapasiteettimme tulisi vastaavasti kasvaa. On tärkeä huomata, että kehitys ei ole välttämättä suoraviivaista. Joskus voi vaikuttaa siltä että otamme lasin vettä, ennen kuin taas otamme kaksi shottia eteenpäin.

Teemme tämän siksi, että se on yhteiskunnan, ihmiskunnan ja jäsentemme kannalta oikein. Olen varma, että kun olemme eturintamassa juomassa alkoholia ja luomassa raittiimpaa yhteiskuntaa, luomme samaan aikaan lisäarvoa, parempaa henkilökohtaista tulosta ja hyvän alustan vakaan, kestävän ja ajan myötä kasvavan humalan tuottamiseen. Haluan kiittää kaikkia raittiustaistelijoitamme heidän erinomaisesta työstään vuonna 2017. Kiitos myös jäsenillemme ja johtokunnalle luottamuksesta. Tehdään yhdessä maailmasta raittiimpi paikka elää.”

Timo Riski
Puheenjohtaja

********************************
2-2 Olvin Q2- tulos
===============================

Vichy-sponssin päättymisen myötä Raittiusseura odotti Olvin Q2-tuloksen jäävän erittäin heikoksi, mutta realiteetit olivat täysin toiset. Olvi julkaisi erinomaisen tuloksen ja nosti loppuvuoden näkymiään. Raittiusseuran näkemyksen mukaan tämä on luonnollista PoRan siirtyessä sponsorivichystä yhdeksi Olvin suurimmaksi asiakkaaksi. Erityisesti seuraava osuus tulosjulkistuksesta herätti PoRan mielenkiinnon:

Riskien hallinta

Riskienhallinta on osa Olvi-konsernin jokapäiväistä johtamista ja toimintaa. Riskienhallinnan tavoitteena on varmistaa strategian toteutuminen ja turvata yhtiön taloudellista kehitystä ja liiketoiminnan jatkuvuutta. Riskienhallinnan tehtävänä on toimia ennakoivasti ja luoda toiminnalle olosuhteet, joissa liiketoimintaan kohdistuvia riskejä hallitaan kokonaisvaltaisesti ja systemaattisesti kaikissa konserniyhtiöissä ja organisaation kaikilla tasoilla.

3. Tilanne Unisportin sarjoissa/ De situatie Unisport serie
********************************
3-1 Jalkapallo
===============================

Huikean kauden jälkeen Raittiusseura voittaa fudissarjassa HOPEAA!!!! HYVÄ PORA!!! Palkinnoksi uudet Wilsonin sukat.

Seuraava peli: Keväällä

********************************
3-2 Futsal
===============================

Kahden pelin jälkeen PoRalla on yksi (1) voitto ja yksi (1) tasapeli. Lohkossa kuitenkin hallinnassa on toinen (2) sija. Tästä on hyvä kuitenkin jatkaa eteenpäin ja jahdata lohkon kärkisijaa ja sarjan jatkopelejä.

Seuraava peli:
21.11 klo 22.15 vs AS

********************************
3-3 Salibandy
===============================

PoRan kova maine Unisportin salibandysarjassa kiiri PoRan edellä ja ENGkelit eivät uskaltaneet saapua edes paikalle. PoRalle 5-0 voitto ja maalivahdille nollapeli. Muitakin pelejä PoRa on vienyt vastustajia nakkikioskille, sillä PoRan maaliero on kolmen pelin jälkeen 30-7. Sarjan tavoitteena on palata sukkakantaan, vältellä aamun luonteja ja käydä spagulla, mikäli vanhoja merittejä on katsominen.

Tulevat pelit:

8.11 PoRa – ELEC
22.11 PoRa – Teekkarisuunnistajat
29.11 PoRa – ENGkelit
13.12 PoRa – The CHEMeleons on a Stick

********************************
3-4 Lentopallo
===============================

PoRan lähtee lentopallosarjaan rohkeasti taistelemaan kullista. Kahtena edellisenä vuotena DJ Bravo & Companylle erin 1-2 kärsityt finaalitappiot kaihertavat vielä mieltä, joten sukkien jano on kova. Sarjan menestyksen kannalta tärkein kamppailu käydäänkin jo ennen sarjan alkua, kun nähdään, osallistuvatko Bravot tänä vuonna sarjaan, vai onko maisterivaihto saatu vihdoin suoritettua. Pakistanilaisten tornien kunnosta saatiin jo oiva osoitus, kun HelleAalllon päätteeksi soi jälleen kerran Bravon Champion.

Valitettavana uutisena voidaan pitää aatekumppanien Retuperän ja Humpsien jäämistä kokonaan pois peleistä. Lisäksi sunnuntailentis by Unisportin loppuminen yhdistettynä pelien ajankohtaan perjantain myöhäisilloissa on aiheuttanut aiemmin pientä käsien tärinää. Taistelu alkaa 3.11 Lenskin D ynamoa vastaan, liity joukkoihin!

Syssyn kamppailut:

3.11 PoRa vs. Lenskun Dynamo
EMT kattokaa nimenhuudosta

********************************
3-5 Koripallo
===============================

Aatteellisten kiireiden seurauksena PoRa antaa muiden pelata alkuun muutaman ottelun alkuun, minkä jälkeen PoRa kiristää ottelutahtia. Tavoitteena jatkoille pääsy lohkosta. Valitettavasti Unisportin sarjassa ei ole käytössä aiemmin mainitun Ameriikan kaltaista varaussysteemiä, joka olisi mahdollistanut muutaman Markkasen varauksen, joten katse on käännettävää aatteen lähettiläisiin. Onneksi viime vuosina peli on kuitenkin ollut nousujohteista, tulosta tullut ja kentällä on ollut todella kivaa! Eikun mukaan!

Syksyn kamppailut:
3.11 PoRa – Boston Kyltics
8.12 PoRa – ENGijENGi

4. Tilannen raittiustaistelussa/ De situatie soberheid strijd
********************************
4-1 Tilanne USA:ssa
===============================

USA, tuo vesikaljoistaan ja huonoista viinapääteineistään tunnettu suurten unelmien maa. Mutta ovatko nämä stereotypiat totta? Raittiusseuran puheenjohtajan raportti raittiustaistelun tilanteesta Amerikassa paljastaa totuuden!

Kuinka jalkauttaa raittiusaate Amerikan mantereelle? Paha tehtävä, mutta tehtävissä. Aivan ensiksi on tottakai tarkastettava tilanne eri osavaltioissa. Tarkastelu kohdistuu kahteen osavaltioon – Kaliforniaan (San Francisco) ja Wisconsin (Madison).

Kalifornia:
Paljon pöhinää, paljon pilviä, paljon olutta. Erittäin aatteellinen osavaltio mutta kenties sopivampi koti Pöllyteknikkojen Pilviseuralle (fun fact: Pöllyteknikkojen Pilviseura on lahjoittanut PoRalle oikean diplomityön kokaiinin tuotannosta ja vaikutuksista Etelä-Amerikassa). Pro tip: pienten rantojen salaravustajilta saa halpoja ja maukkaita rapuja keskellä yötä.

Wisconsin
Lyhyesti: vesikaljoista ei tietoakaan, ei kannata reväyttää kierukkaa Amerikassa – terveydehuoltosysteemi jäyhkeähkö. Pitkästi: erittäin aatteellinen yliopisto, valittu 2016 Yhdysvaltojen parhaaksi bileyliopistoksi. Paikalliset fraternity-veljeskunnat järjestävät alkoholiin painottuvaa aatteellista toimintaa. Paljon baareja kampuksen keskustassa, erityisesti “Thirsty Thursday” ja päivittäiset “5$, 2 beers” tyyppiset tarjoukset lämmittävät puheenjohtajan mieltä. Käytännössä to-su ihmiset ovat aatteella. Amerikkalaisten oluiden laatu yllätti positiivisesti – paljon pienpanimoita ja loistavia oluita! Paikallinen retuperä on myös hieman suurempi – ja jos se on suinkin mahdollista – äänekkäämpi (https://www.youtube.com/watch?v=GrPIBhH9CCM).

Aatteen jalkautus sujuu siis pientä polvileikkausta lukuunottamatta suunnitelmien mukaan. Systeemissä on kuitenkin vielä parantamisen varaa; alkoholilainsäädännön ikärajan muuttaminen 21 vuotiaasta 18 vuotiaaksi vapauttaisi Yhdysvaltojen mittakaavan valtiosta n. kolme kertaa Suomen väkiluvun verran laillisia raittiustaistelijoita aatteen joukkoihin. Lisäksi kaduilla ja liikkuvassa autossa juominen ovat tällä puolella aitaa kiellettyjä, mikä on aiheuttanut aatteellisia haasteita allekirjoittaneelle.

-Timppa

*******************************
4-2 Alko muuttaa Otaniemeen
===============================

Toukokuun lopussa raittiustaistelu sai lähes päätä särkevän tiedon, kun Alkon tuleminen Otaniemeen varmistui. PoRan haastattelema erään raittiusseuran puheenjohtaja totesi tilanteeseen liittyen: “Tää on paha tehtävä, mutta tää on tehtävissä.” PoRa jää tarkkailemaan tilanteen kehittymistä ja kehottaa jäsenistöään osallistumaan tuleviin harjoituksiin. Lisäinfoa tulossa viimeistään keväällä!

5. Muut/ Ander
********************************
5-1 Leijonat ja lampaat
===============================
Leijonat:

3 *** Poran sijoittaminen hopealle Unisportin jalkapallosarjassa
2 ** Hopeajuhlat Agroksenmäen holvikellarissa
1 * Vujuviikon bileiden teeman valinta PoRa-paidan mukaan jo ennen paitojen julkistusta

Lampaat:

3 — Sihteerin lipsautus puolesta kentästä sunnuntaisäbässä
2 — Rontin karvaisuus Disko51 jatkoilla
1 – Luovutusvoitot (voi onneksi vähentää verotuksessa)

********************************
5-2 Erityismaininnat
===============================

Kiltiksen uusi ovi
Disko51 drinkkiliput
Eeron torjunnat jalkapallosarjassa
Mikko Sippolan uskomaton vaihto sunnuntaisäbässä
Täysraitis frisbeegolftapahtuma
Kaljan totaalinen tuhoaminen paikka X:ssä
PoRa-paitojen organisoitu jako
Polvivammat
Pyry Huhtanen & Janne Vikelä
Bain. Kiitämme!
Shlomo Hamelechin tyhjentäminen
PoRa Mastersin aatelähtö

********************************
5-3 Tavoitteet
===============================

Raittiusseminaari Lahessa, kulku Lahemetrolla: Saavutettu (ensimmäistä kertaa PoRan historiassa??!) 28-30.7. Jäsenistö odottaa kiihkeästi raporttia seminaarista viimeistään Kinkereillä. Kenties PoRan historian ensimmäinen saavutettu tavoite?

Sihteeri saa PoRangilta: PoRa siivosi varastonsa kaikesta turhasta (eli kaikesta) ja samalla oli havaittavissa pientä säpinää porangin ja sihteerin välillä. Hellän dynaamisen kohtaamisen seurauksena PoRangin pää lipsahti pois paikoiltaan. Seuraamme tilanteen kehittymistä.

********************************
5-4 Kvartaalin vichy
===============================

Kvartaalin vichyksi on valittu Chaudfontaine. Tämä suoraan PoRan toisen virallisen kielen kotimaasta ostettu belgialainen vichy omaa kristallin kirkkaan ja raikastavan maun. Raittiusseuran varastolla kaikui korvia huumaava sihahdus, kun mineraalivesipullon korkki kiertyi auki. Vichyn tuoksu ei mausta kertonut, vaan oli lähes hajuton. Siemaillessa tätä ihanaa juomaa voi huomata suuret kuplat, jotka poksahtelivat kitalaessa hieman tuntohermoja kutitellen, kuin poksuvat karkit konsanaan. Kokonaisuudessaan elegantti vichy saa pisteet 4,5/6.

TLDR:
Sihahdus: Samettisen pehmeä
Haju: Hajuton
Väri: Väritön
Maku: Raikkaan keväinen
Kuplat: Isoimmat mitä sihteeri on ikinä nähnyt

Chaudfontaine is gekozen als Vicariate Vichy. Deze Belgische Vichy, die direct uit PoRa’s tweede officiële taal is gekocht, heeft een kristalheldere en verfrissende smaak. De supermarkt echoed de oren met een verdrinkende geur wanneer de mineraalwaterdop open draaide. De geur van Vichy vertelde de smaak niet, maar was bijna geurloos. Bij het snijden kan dit heerlijke drankje worden geproefd door de grote bellen die de smaak geplunderd hebben met een beetje knoeien van de zintuigen. Over het algemeen krijgt de elegante Vichy een score van 4.5 / 6.

TLDR:
Blaffen: levendig zacht
Geur: Reukloos
Kleur: Kleurloos
Smaak: Verse lente
Bubbels: Grootste wat de secretaris ooit heeft gezien

********************************
5-5 Kvartaalin kirja
===============================

Koska jäsenkyselyn kohdan “Miten PoRan kirjastoa tulisi kehittää” yleisin vastaus kuului “Onko PoRalla kirjasto!?!”, haluaa PoRan johtokunta tuoda paremmin esille näitä PoRan varastosta löytyviä raittiuskirjallisuuden merkkiteoksia. Täten PoRa on tehnyt päätöksen lanseerata tiedotteeseen uuden “Kvartaalin kirja” – osion, jossa teoksen valitsijana toimii itseoikeutetusti PoRan kirjastonhoitaja.

Noniin, Pora Mastersin innoittamana kvartaalin kirjaksi valikoitui silmäänpistävän keltainen Golfin Kuvitettu Sääntöopas. Kirja on vuodelta 1996 ja kannessa on selvästi merkitty sen kuuluvan Poran kirjastoon. Kirja on The United States Golf Association:in hyväksymä, joten ei mikään turha teos. Kirja sisältää kaikki urheilulajin yleisimmät säännöt, käytöksestä pallon puhdistamiseen. Kirja on täysin urheiluun painottuva, sillä aatetta ei siinä mainita ollenkaan. Näin golfavuttomana kirjastonhoitajana tämä teos auttoi sisäistämään teorian, joten ensi keväänä pitäisi uskaltautua kentälle. Suosittelen selaamaan kirjan läpi kun satutte Poran varastolle, jos golf on yhtä tuntematon asia kuin Borjomin menestyminen markkinoilla.

********************************

Siinä se nyt on, seuraavan kerran sitten kun Länsimetro on valmis.