3-5/2017

**Tiedote***

Tässä PoRan historian ensimmäinen kvartaalitiedote! Kvartaalitiedotetta oli ideoitu jo pitkään, eikä sen julkaisu johdu ainakaan siitä, että johtokunta ei saanut julkaistua viimeisen kahden kuukauden aikana tiedotteita.

Timo ja 10 pientä raittiusritaria

—————

1. Omia tapahtumia/ Uw evenementen
1-1 Säbämatsi kauppista vastaan 26.3
1-2 OLL kuvaukset Otahallilla 29.3
1-3 Vesiviikko 2017
1-4 Ilmoittautumistilasto
1-5 Kuulustelukierros
2. Muita tapahtumia/ Matigheid evenementen
2-1 PoRan tulosvaroitus
3. Tilanne Unisportin sarjoissa/ De situatie Unisport serie
3-1 Jalkapallo
3-2 Futsal
3-3 Salibandy
3-4 Lentopallo
3-5 Koripallo
4. Tilanne raittiustaistelussa/ De situatie soberheid strijd
4-1 Oppimiskeskuksen alkoholivarannot
5. Muut/ Ander
5-1 Leijonat ja lampaat
5-2 Erityismaininnat
5-3 Tavoitteet
5-4 Kuukauden vichy
5-5 Kuukauden kirja

1. Omia tapahtumia / Uw evenementen
********************************
1-1 Säbämatsi kauppista vastaan 26.3
================================

Polyteknikkojen Raittiusseura pelasi JO perinteisen haasteottelun kauppiksen säbäjoukkuetta FBC-KY:tä vastaan. Haaste oli kova, sillä FBC-KY:n perättäisten opiskelijoiden Suomen mestaruuksien määrä on tuntunut kasvavan samaan tahtiin kyseisten haasteotteluiden määrän kanssa, sattumaako? Tällä kertaa PoRa oli kuitenkin heti ottelun alusta saakka hereillä, tai oikeastaan jo ennen ottelua, kaappaamalla riveihinsä kaksi vastustajan parasta pelaajaa. Tapausta voidaan pitää kuitenkin kohtuullisena mm. Mikko “USA” Vähä-Vaheen priorisoitua kevääksi aatteen edistystä, luonnollisesti Hollannissa.

Raittiusseuran koutsauksesta vastasi häikäisevän tyylikkääseen pukuun pukeutunut puheenjohtamme jalkapuoli-Riski. Lähes yhtä häikäisevää oli myös PoRan peli. 3*15 minuutin ottelusta kehkeytyikin todellinen jännitysnäytelmä, ja maaleja tehtiin lähes tasatahtiin, kauppiksen kuitenkin johtaessa aina maalilla tai parilla. Lopun kovasti kiristi ja veskan pois ottamisesta huolimatta PoRa ei kuitenkaan aivan saanut tasoitusta aikaiseksi, vaan KY vei voiton lukemin 6-5. Pisteet kuitenkin onnistuneesta poikkitieteellisestä liikuntatapahtumasta!

********************************
1-2 OLL kuvaukset Otahallilla 29.3
================================

PoRa sai Opiskelijoiden Liikuntaliitolta mielenkiintoisen yhteistyöpyynnön, joka kuului seuraavasti:

“Hei! Toteutamme Opiskelijoiden Liikuntaliitolle markkinointimateriaalia liiton liikuntaedunvalvontatyön markkinoinnin ja viestinnän tueksi tuleviksi vuosiksi. Etsimme kuvattavia Otahallin Unisportin tiloihin keskiviikon 29.3. aamupäiväksi (mahdollisuuksien mukaan 9-12 väliseksi ajaksi)”

Johtokunta tarttui pyynnöstä toimeen ja saapui Otahallille kuvattavaksi neljän henkilön voimin. Kuvauksiin oli toivottu “monikulttuurisuutta huokuvaa henkilöä” ja PoRa yrittikin saada DJ Bravon paikalle, mutta turhaan. Onneksi järjestävä taho oli saanut houkuteltua muitakin paikalle ja kokonaisuudessaan päivä oli joka tapauksessa onnistunut. Tosin lavastetut sporttikuvat sekä erikoisiin asentoihin venyminen aiheuttivat välillä haastavia tilanteita. Toivomme että valmiit kuvat päätyvät myös johtokunnalle asti PoRan markkinoinnin ja viestinnän tueksi.

********************************
1-3 Vesiviikko 2017 17.4.-23.4
================================

Vesiviikko 2017 alkoi uhkaavasti, kun wappuprolekon toimitukseen saapunut PoRan The ultimate täti Kirsti kaatoi skumppalasistaan nestettä puheenjohtajan pään päälle. Tästä seurasi @maansiirtohommat kanavaa muistuttava GuUgöL hakU:alKOholi InmEYTYä PäÄnAhKa vOiKO??!! Vastausta ei kuitenkaa löytynyt ja pään kuivaamisen jälkeen vesiviikko sai jatkua.

Seuraava koitos vesiviikolla oli Athenen wappusitsit perjantaina 21.4. Lopputuloksen näette kuvassa alla… Puolustuksena täytyy sanoa, että oman hyvinvoinnin kannalta tutalaisten tulee myös pystyä epäonnistumaan ja hyväksymään epäonnistumiset. Tässä yksi esimerkki epäonnistumisesta, mutta siitäkin on päästy yli.

Vesiviikon ohjelmatarjonta oli vuonna 2017 seuraava:

MA 17.4. Pitsaperjantai @Kiltis
TI 18.4. Fuksitappo
KE 19.4. Yin-jooga lajikokeilu 13.00 @Otahalli & Raittiuselokuva 18.00 @Kinopoli
TO 20.4. Twister & Vichyilta 19.00 @Rantsu
PE 21.4. PoRa Final Day jäynäfinaali 16.00 @U2 (Mellin-sali)
LA 22.4. Raittiusreivit 21.00 @Wappuareena
SU 23.4 Vichy-cup 20.00 @Otahalli
MA 24.4. Raittiusdiplomigaala (sponsored by Bain & Company) @Kiltis

Pitsaperjantain NHL-turnauksen voiton vei Mauno Malmivaara, ja Teemu Laurikainen dominoi itsensä bilisturnauksen voittajaksi – onnittelut!

********************************
1-4 Ilmoittautumistilasto
================================

2017 top 11
1. Akseli Sutinen 17
2. Matias Ståhlström 15
3. Sameli Reinilä 11
4. Antti Ihalainen 10
5. Jaakko Hyvärinen 10
6. Jani Jokivuori 9
7. Timo Riski 7
8. Miika Kangas 7
9. Aaro Hämeri 7
10. Olli Kiikkilä 6

All time top 10
1. Matias Ståhlström 75
2. Henrik Säilä 69
3. Miika Kangas 69
4. Lasse Linnavirta 65
5. Markus Mäkynen 41
6. Reko Vaherkoski 38
7. Otto Bergius 36
8. Jani Jokuvuori 36
9. Timo Riski 31
10. Torttu Toivonen 30

Maaliskuu: Maden pitkäaikainen tavoite All time top 10 ilmoittautumistilaston kärkipaikan saavuttamisesta on käynyt toteen! Kiitokset ja kehut Madelle. Toinen mielenkiintoinen seikka on se, että Reko Vaherkosken ilmoittautumiset ovat viime kuusta vähenneet yhdellä.

Huhtikuu: no comments

Toukokuu: Futissarjan alku antaa lisää mahdollisuuksia nousta ilmoittautumistilastossa. 8.5 on luvassa peräti kolme (3) ottelua jalkapalloa!

********************************
1-5 Kuulustelukierros
================================

Timo:
Maaliskuu: Polvileikkaus rajoittanut aatteen toteuttamista. Polvi paranee ja kevät etenee.
Huhtikuu: Vesiviikon valmistelua, kuumottelua, pari 3 päivän putkea hermojen rauhoittamiseksi
Toukokuu: Vesiviikko oli menestys, huikeeta! Wabu loppu 🙁 onneks sää on ollut aurinkoista nii vapun jälkeinen masennus paranee
Jaakko:
Maaliskuu: Alppireissusta toivuttu, kiirettä pitää.
Huhtikuu: Aatetta edistetty etelässä. Elämä yhtä suurta tasapainottelua aatteen ja urheilun välillä.
Toukokuu: Aate voitti ainakin wappuna. Kesän ja kärpästen soisi jo tulevan, sillä räntäsade toukokuussa ei edistä raittiusritarin taistelumieltä.
Made:
Maaliskuu: Kone hajos kandiluennolla. Perse. Kerrankin en ees kaatanu kaljaa sen päälle.
Huhtikuu: Akku loppuu ihan ko
Toukokuu: LEGENDAARINEN VOITTO JALKAPALLOSSA !!1!!11!
Elena:
Maaliskuu: Löllöslöö
Huhtikuu: kandia ja aatteen edistämistä. Oma vesiviikko loppui taas perinteisesti jo ensimmäisenä päivänä. Ehkä ensi vuonna ollaan vahvempia?
Toukokuu: Wabu oli ja meni. Tästä luonnollisesti seuraa masennus; miten edistää aatetta kun ei ole ohjattua aatteen edistämistoimintaa? Onneksi toukokuussa on raittiusisku Ranskaan viime vuoden kivestoimikunnan puheenjohtajan ja Vichy-arkkitehdin kanssa!
Olli:
Maaliskuu: Kiirettä pitää alayhdistyksen hommissa. Indecsin vujut veivät mukanaan viime viikonloppuna. Aatemetrin kehitys etenee.
Huhtikuu: Wappu vei ja wappu toi. Vesiviikko oli jälleen kerran tajuton menestys ja vuoden innovaatio, raittiusreivit, saivat räjähdysmäisen vastaanoton.
Toukokuu: Kiva rauhoittaa välillä aatetyötä ja keskittyä enemmän urheiluun. Sunnuntaina naatitaan vielä sunnuntaisäästä ja ensi viikolla tulossa PoRan kolmen ottelun futisrepäisy maanantaina. Turnausmatkaa innolla odottaen!!
Akseli:
Maaliskuu: Apinasitseiltä on haettu vauhtia viikkoon. Yritetään toipua siitä.
Huhtikuu: Wappu tulee ja samaan tahtiin vähenee koulumoti…Vesiviikko kuitenkin pelasti ja antoi turvaa wiinan kauhistukselta.
Toukokuu: Pää on viimeinkin selvä ja katse on jo kesässä. Kiitos kaikille huikeesta wapusta! Nyt on hyvä aika ottaa hieman lepoa raittiustaistelusta ja suorittaa vuosi kunnialla loppuun. Olo on ylpeä PoRan raivatessa tiensä jalkapallon välieriin.
Sameli:
Maaliskuu: Kesätyöpaikka löydetty läheltä vihollista Koskenkorvan tehtaalta. Hakemus liikuntatutoriksi vireillä.
Huhtikuu: Huhhuh. Vesiviikko aivan huikea! Teki hyvää pitää viikon taukoa raittiustyöstä, ja tämän huikeuskokonaisuuden huipentuma olikin Vichy-kuppi, jossa menestys oli menestyksekästä!!
Toukokuu: Wapu takana päin. Oli kyllä mahtava viikko. Onneksi pian wapun jälkeinen masennus päättyy, kun pääsee kohti Turkkusta ja tekemään uutta aatetyötä.
Ines:
Maaliskuu: Vuosia on tullut täyteen ja nyt wiinan kauhistuksen tuhoaminen on astetta helpompaa.
Huhtikuu: Siinähän se, vesiviikko tuli tarpeeseen ja pisti miettimään, mutta kyllä se palkinto-olut kertakaikkiaan hyvältä maistu, joten aatteen perässä mennään taas Wappua kohti.
Toukokuu: Wappu selvittiin ja tupsu lakissa viisaampana kesää kohti. Altopariksikin tuli ilmottua, innolla odottaen!
Antti:
Maaliskuu: Hain liikuntatuutoriksi ja vastuuisoksi. Nakkeja satelee ja nyt myös lunta.
Huhtikuu: Nyt riittää aurinkoa ja lunta!! Riskinhallintatoimikunnalla riittää kiireitä. Oli hienoa ja kohteliasta järjestävänä tahona voittaa Vichy Cup! Nyt poika on kotona.
Toukokuu: Wappu oli taas muistutus, miksi raittiustyö on tärkeää. Mantalla ja Ulliksella oli liian monta siviiliä joutunut alkoholin uhriksi.
Jani:
Maaliskuu: Speksi tuo vaihtelua kiireiseen kouluarkeen. Vesiviikkoa odotellessa.
Huhtikuu: Jani-kornerin teesit lanseerattu PoRan änäriturnauksessa
Toukokuu: Jani-kornerin teesit ei toimi MM-kisoissa
Pauliina:
Maaliskuu: Alppireissulta kotiuduttu. Kiirettä pitää, mielenkiintoisia hommia riittää.
Huhtikuu: Lisää laskua Lapin kauniissa tunturimaisemissa, muttei yhtään nousua(?!). Nousua piisasi sitäkin enemmän Portugalin auringon alla raittiuslähettiläiden kanssa.
Toukokuu: Railakkaan raittiista Tupsuwabusta toipuminen ottaa koville. Oli hienoa seurata, kuinka moni suomalaisen yhteiskunnan jäsen oli ottanut aatteen raskaan toteuttamisen taakakseen!

2. Muita tapahtumia/ Matigheid evenementen
********************************
Ensimmäinen osavuosikatsaus – PoRan tulosavaroitus
===============================

Nyt kun kvartaalitiedote saatiin onnistuneesti launchattua, on myös PoRan aika antaa suurten pörssiyhtiöiden tapojen mukaisesti ensimmäisen kvartaalin osavuosikatsaus!

Yhteenveto (Executive summary)
– Yrityksen nimi:
Polyteknikkojen Raittiusseura
– Yrityksen toiminta-ajatus:
Tuhota alkoholi maailmasta juomalla se, jotta muut voisivat olla raittiita.
– Yrityksen tuotteen tai palvelun kuvaus:
Aatteellista palveluliiketoimintaa – tarjoamme jäsenistöllemme urheilu- ja alkoholintuhoamistapahtumia.
– Yrityksen taloudellinen yhteenveto (esim. tuhotut alkoholimäärät ja voitetut taistelut lukuina)
Todennettuja tuhottuja annoksia:
Kyykkä – 537, 33 ihmistä

Isku – 524, 95 ihmistä

PP – 1255, 29 ihmistä

Voitetut taistelut: Taiteluita käytiin ensimmäisen kvartaalin aikana yksi Otaniemen Oppimiskeskuksen Robert’s Coffeen alueella. Valitettavasti vihollisen vahvuus aliarvioitiin erityisesti viinien ja skumppien osalta, joten taisteluvoittoja ei kertynyt ensimmäiselle kvartaalille.

– Tärkein yritystoiminnassa opittu asia
Ei se laatu vaan se määrä

Puheenjohtajan katsaus:

“PoRan tulos himmentyi hieman tuotannon yhden viikon seisokin johdosta. Tilanne pyrittiin korjaamaan heti seuraavalla viikolla tehokkaalla kolmivuorotyöllä. Erityisesti yhtiön riski-investoinnit ovat tuottaneet mainiosti. Myös fuksidivisioonan ennakoitua parempi menestys on siivittänyt kasvua.

Kaiken kaikkiaan Polyteknikkojen Raittiusseuran ensimmäisen neljänneksen tuloksen valossa suhtaudun erittäin myönteisesti siihen, mitä tämä vuosi tuo tullessaan. Kilpailuasemamme on vahva ja suorituskykymme on hyvä, minkä seurauksena voimme antaa positiivisen (+) tulosvaroituksen koskien koko vuoden 2017 näkymiä. Reilut puoli vuotta kestänyt alkoholin tuhoaminen ja tehostusohjelma on viety läpi ja liiketoimintojen positiivinen tuloskäänne on tosiasia.”

Timo Riski
Puheenjohtaja

3. Tilanne Unisportin sarjoissa/ De situatie Unisport serie
********************************
3-1 Jalkapallo
===============================

Maaliskuu: Jalkapallon Otto Tauko lähenee loppuaan! PoRa jopa muisti ilmoittautua sarjaan – nähtäväksi jää muistetaanko otteluihin osallistua ajoissa. Haasteita aiheuttaa puheenjohtajan ja PoRan futisjumala Awarin eturistisiteet, molemmat ovat poikki. Syksyisin ja keväisin pelattavan sarjan viimeisimmästä voitosta tulee samalla keväällä kuluneeksi kaksi vuotta. Pystyykö PoRa palaamaan kultakantaan?

Huhtikuu: Huhtikuussa päästiin pelaamaan huikeat kaksi peliä, sillä muut pelit oli siirrettävä seuraavalle kuulle raittiustyön takia. Toinen peleistä oli niukka 0-2 tappio Torspoa vastaan, mutta kun Raittiusseuralaiset olivat jalat saaneet lämpimiksi, tuli ylivoimainen 6-1 voitto. Pelin kunniasuoritus kuuluu Madelle, sillä muutaman olusen lipaistuaan, piti hän nollapelin maalissa, jonka jälkeen halusi vielä kentälle.

Toukokuu: Vapun jälkeen ensimmäisellä viikolla jouduimme heti luovuttamaan ensimmäisen pelin, sillä tarpeeksi pelaajia ei saatu kasaan. PoRalla on kuitenkin uusi mahdollisuus näyttää, sillä torstaina pelataan Välierät!!!

********************************
3-2 Futsal
===============================

Eturistisiteet-poikki-tauolla

********************************
3-3 Salibandy
===============================

Maaliskuu: Salibandyssä sarja saatiin siis hyvissä ajoin päätökseen, eikä virallisia otteluita ole vähään aikaan pelattu. Iloa sähläävällä kansalle on kuitenkin tuonut jo mainittu haasteottelu kauppista vastaan sekä luonnollisesti sunnuntaisäbä by Bain, jonka kävijämäärä on vakiintunut mukavasti noin 20 hengen tietämille. Todellista reikäpallon juhlaa onkin luvassa sitten vähän myöhemmin, kun perinteisestä Vichy Cupin himoitusta palkintopokaalista taistellaan Vesiviikon päätteeksi Yrjön päivän kuvatessa varmasti monen joukkueen tunnelmia.

Huhtikuu: Ottotauolla

Toukokuu: Tauko Otolla

********************************
3-4 Lentopallo
===============================

Maaliskuu: Lentopallosarja sai arvoisensa päätöksen, kun PoRa raivasi ensin tiensä finaaliin Skipolin kustannuksella niukasti erävoiton 2-0. Perinteiseen tyyliinsä ottelun katastrofaalisesti aloittanut PoRan lentopallojaosto nousi kuitenkin niukkaan erävoittoon muutaman pitkän syöttöputken turvin. Kun tällä kertaa Skipolin puuttuvat katsojatkaan eivät onnistuneet häiritsemään PoRaa, niin Raittiusseura eteni jopa hieman yllättävästikin finaaliin alkulohkossa paremmin sijoittuneen joukkueen kustannuksella. Toisessa välierässä CHEM voitti niin ikään niukasti Athenen, joten finaalissa toistui viime vuoden klassikko PoRa vs. DJ Bravo.

Finaalista muodostui odotetunlainen spektaakkeli. DJ Bravo kumppaneineen takoi palloa kenttään vähintään neljän ja puolen metrin korkeudesta täysiä sen minkä pystyi, ja PoRa yritti roikkua pelissä mukana. Avauserää sävyttivät PoRan puolesta kuitenkin helpohkot virheet ja näin ollen erä meni Bravoille kohtalaisen selkeästi. Toiseen erään PoRa kuitenkin kaivoi loistavan taisteluilmeen ja sai pidettyä pallot hermoja raastavan pitkinä. Erityisen ratkaisevaa oli aivan erän loppuhetkille osunut Simon loistava syöttöputki, joka tasoitti erät vastoin kaikkia todennäköisyyksiä. Viimeisessä erässä Bravojen rutiini tuli kuitenkin karulla tavalla esiin, eikä PoRa kestänyt vain 15 pisteeseen asti pelatussa ratkaisuerässä tapahtuneita muutamaa heikompaa vaihetta.

Lopputuloksena kuitenkin kauden mittaan monia hyviä pelejä, sopivasti uusia naamoja sekä kohtalaisen kovatasoisen sarjan hopeaa!

Huhtikuu: Hopea sukkien sovittelua

Toukokuu: Viikottainen beach lentis vuoro Smökin viereisellä kentällä alkaa keskiviikkona 31.5 klo 18-20! Tervetuloa pelaamaan!

********************************
3-5 Koripallo
===============================

Maaliskuu: Koripallossa (alempi) jatkosarja jatkui ottelulla kadista vastaan. Ottelu sujui erittäin hyvin, tosin vastustajan voittolukemista ei tässä kohtaa ole havaintoa niiden kasvettua lähes Koskenkorvan kulutuksen mittaiseksi. Ilahduttavaa ottelussa oli muutama erittäin hieno kori sekä kadislaisten sotilaallisen tarkka hyökkäyspeli. Pieni miinus täytyy kuitenkin antaa siitä, että ottelun viimeisellä minuutilla kaikunut “aikaa minuutti” – komento ei johtanut minkäänlaisiin toimenpiteisiin 🙁

Huhtikuu: Saa nähdä pääseköö PoRa jatkoon ja alkaako siten poralaisten playoff-parran kasvatus. Toiveet jatkopaikasta kokivat kovan kolauksen, kun Suomen Puolustusvoimat ennakoi PoRan tuhoamisvoimien taktiset hienoudet.

Toukokuu: PoRa tippuu jatkosta kabinettipäätöksellä, kun PoRa joutui siirtämään pelin jäynäfinaalin päältä pois, minne PoRa ei kuitenkaan päässyt.

4. Tilannen raittiustaistelussa/ De situatie soberheid strijd
********************************
4-1 Oppimiskeskuksen alkoholivarannot
===============================

PoRan alkoholitiedusteludivisioona on saanut tietoja Robert’s Coffeen uudelleenvarustautumisesta. Uusimpien tietojen mukaan kahvilan alkoholivalikoima ei ole laajentunut uusiin tuotteisiin, mutta pahamaineinen takahuone on jälleen pullollaan Wiinan kauhistusta! Raittiusseuran johtokunta kehottaa yksittäisiä raittiustaistelijoita suorittamaan täsmäiskuja vihollisen heikentämiseksi. Ylempi johtoporras valmistautuu suurempaan iskuun myöhempänä ajankohtana. Sillä välin tunnelmia taisteluhenkeä voi kohottaa viime iskun videon avulla https://youtu.be/nI9j6iDYvow.

5. Muut/ Ander
********************************
5-1 Leijonat ja lampaat
===============================
Leijonat:
3 ***
Maaliskuu: Kotimaan PP:n loistava tuloskunto!
Huhtikuu: Vesiviikko
Toukokuu: Wabu!
2 **
Maaliskuu: Fuksien raittiusmielenosoitukset fuksijäynässä
Huhtikuu: Pauli Nikkasen moninkertainen vesiviikko
Toukokuu: Paska Hyppönen ja Olli Kikkeli OtaWapussa
1 *
Maaliskuu: PoRan lentisjoukkueen hopea
Huhtikuu: Raitis Sauli Niinistö wappuriehan julistuksessa
Toukokuu: Pariisin toimipisteen alkoholittomuus (MM-kisahalleissa ei myydä)

Lampaat
3—
Maaliskuu: Georgialaisen Borjomi vichy veden maistelu
Huhtikuu: PoRan jääminen pois jäynäfinaalista
Toukokuu: Suomi MM kisoissa
2–
Maaliskuu: malebeauty1originalin PoRa IG:n tykkäykset ja kommentit
Huhtikuu: Puheenjohtajan vesiviikko
Toukokuu: Perinteinen kevätsää
1-
Maaliskuu: Mättö Oenpään tuloksen jääminen alle 100 annokseen PP:llä
Huhtikuu: Puheenjohtajan valppaus karting exculla keltaisten valojen poistuessa
Toukokuu: Jalkapallosarjan otteluruuhka ja ratkaisupelit Aatun päällä

********************************
5-2 Erityismaininnat
===============================
Riku Suonsivun epäraittiusdiplomi
Bain edustus vichy cupissa
Polttarirasti vanhoille johtislaisille varastolla – vichynmaistelua
Prodeko/PoRa korruptioilta
Erik Husgafvelin millintarkka putoava lehti kulmalipulta maalin takanurkkaan

********************************
5-3 Tavoitteet
===============================

Raittiusseminaari Lahessa, kulku Lahemetrolla: Metroexcun suunnittelu aloitettu. Mikkosen vahva näkyvyys PoRan tapahtumissa lupaa hyvää tavoitteen kannalta.

Sihteeri saa PoRangilta: Varastolla on päristelty ja porankia on yritetty vietellä heleällä kitaran sulosoinnulla sihteerin ja puheenjohtajan voimin. Poranki ei vielä ole kuitenkaan porattu. Porangin hoitaja Hämeri on myös silitellyt porankia, eli edistystä on tapahtunut.

********************************
5-4 Kuukauden vichy
===============================

Maaliskuu:
Metsämansikanmakuinen kivennäisvesi

Kuplaisuus: Pienet ja lapsekkaat kuplat. Kuplissa pieni kirpeys, ei läpitunkeva. Närästää kurkussa hieman.
Maku: Metsämansikka läpitunkeva, taustalla veden maku
Tuoksu: Vesimeloni. Voimakkaan esanssinen, imelä, vaahtokarkkimainen. Vaikuttaa keinotekoiselta

2,5/5

Huhtikuu:
Pirkka vichy

Kuplaisuus: Pieniä kuplia, mutta runsaasti. Kuplissa mukava pistelevä ääni
Maku: Ei erityisen suolainen, maussa eu kuplia huomaa. Melko neutraali, hyvä perus vichy
Tuoksu: Neutraali

3/5

Toukokuu:
Hartwall vichy

Kuplaisuus: Todella voimakkaasti kupliva, isot kuplat näjyvät pinnalla. Ääni muistuttaa ritinää kuplien runsaan määrän vuoksi.
Maku: Keskisuolainen, muuten melko neutraali.
Tuoksu: Vieno suolan haju, muuten neutraali.

3,5/5

********************************
5-5 Kuukauden kirja
===============================

Koska jäsenkyselyn kohdan “Miten PoRan kirjastoa tulisi kehittää” yleisin vastaus kuului “Onko PoRalla kirjasto!?!”, haluaa PoRan johtokunta tuoda paremmin esille näitä PoRan varastosta löytyviä raittiuskirjallisuuden merkkiteoksia. Täten PoRa on tehnyt päätöksen lanseerata tiedotteeseen uuden “Kuukauden kirja” – osion, jossa teoksen valitsijana toimii itseoikeutetusti PoRan kirjastonhoitaja.

Maaliskuu: Maaliskuun kuukauden kirjaksi valikoitui mystinen tummansininen kirja ilman minkäänlaista kansikuvaa tai otsikkoa. Kun kirjan avasi, nimeksi paljastui: “Yhteiskunnallinen alkoholi kysymys”, jonka on kirjoittanut Väinö Voionmaa. Kirja sisälsi paljon tilastoja ja dataa alkoholin käytöstä ja sitä vastustavista järjestöistä. PoRaa ei kuitenkaan mainittu 🙁 Kirja tarjosi hyviä näkökulmia vihollisen valta-asemasta Suomessa läpi aikojen. Pahimmat ajat ovat selvästi takanapäin. Tämän kuukauden sitaatiksi valikoitui:

“Kokeellisesti on todistettu alkoholin mitättömimmänkin nauttimisen heikontavan yhteenlaskukykyä ja ulkoaoppimiskykyä.”

Suosittelen kirjaa kaikille kuntavaaliehdokkaille, sillä vihollinen on saatava tuhottua lopullisesti.

Huhtikuu: Vesiviikon videosta inspiroituneena päätin tutkia videolla vilahtanutta kirjaa nimeltä Selvästi Juovuksissa. Kirjan on lahjoittanut poralle Iso-Talon Antti vuonna 2009. Kirja pohtii miltä tuntuisi ajatus kokonaisesta vuodesta ilman alkoholia. ‘Ahdistaako ajatus juhlista pelkkä vesilasi kädessä sinua?’ on lempisitaattini kirjasta, sillä se tuli koettua vesiviikolla. Lempiasiani kirjassa on sen kannet. Pinkki norsu etukannessa ja varoitus ‘Tämä kirja voi muuttaa suhteesi alkoholiin pysyvästi’ toisella puolella herättää heti kiinnostusta.

Toukokuu: Toukokuun kirjaksi valikoitui pienen pieni kirja jonka kannessa lukee Ungdomssånger. Kirja täynnä lauluja nuorille vaikutti houkuttelevalta lukemiselta odotellessa kevään viimeisimpiä sitsejä. Kirja on joutunut Poran mukaan excursiolla vuonna 1974. Kirja ei millään lailla käsitellyt aiheenaan aatetta tai mitään muuta jännittävää. Suurin osa lauluista oli kesää kuvailevia ikivanhoja viisuja, joten lukeminen loppui äkkiä. Tässä sitä ihmettele kenelle kirja on koskaan tuottanut lisäarvoa?

********************************

Maaliskuu: Huhtikuussa tapahtuu vaikka ja mitä! Vesiviikko tulee, tervetuloa mukaan kaikkeen PoRan toimintaan!

Huhtikuu: Hups unohdettiin tiedote

Toukokuu: Toukokuussa alkaa muun muassa lentis alkaen 31.5 keskiviikkoisin 18.00-20.00! Tervetuloa mukaan kaikkeen PoRan toimintaan!