3 / 2016

the quality is below ****

Tässä PoRan historian toinen kuukautistiedote, olkaa hyvät. Tuli muuten paljon nopeammin kuin piti. Näitä sattuu erityisesti viikonloppuisin. Jatkossa kuukautinen tulee vain tilaamalla, lisäinfoa myöhemmin.

Pilvisin terkuin,
Made

Some things are only in Finnish. I marked curse words with ****. Dutch is used.

P.S.
Sihteeri kaipaa edelleen yhteydenottoja. Kipeästi.
—————

1. Omia tapahtumia/ Uw evenementen
1-1 Talviaalto
1-2 Hanat kiinni – Prodeko 50 vastainen raittiusmielenosoitus
1-3 Lajikokeilu
1-4 Maaliskuun pelitapahtumat
1-5 Kuulumiskierros
2. Muita tapahtumia/ Matigheid evenementen
2-1 Onko niitä?
3. Tilanne Unisportin sarjoissa/ De situatie Unisport serie
3-1 Jalkapallo
3-2 Futsal
3-3 Salibandy
3-4 Lentopallo
3-5 Koripallo
4. Tilannen raittiustaistelussa ja katsaus helmikuun tapahtumiin/ De situatie soberheid strijd
4-1 Helmikuu
4-2 EOM
4-3 TOM
5. Muut/ Ander
5-1 Leijonat ja lampaat
5-2 Erityismaininnat
5-3 Tavoitteet
5-4 Sotakirjeenvaihtajan raportti

1. Omia tapahtumia / Uw evenementen
********************************
1-1 PoRa Talviaallossa 1.3
================================

Oletko kiinnostunut norsupallon pelaamisesta? Mietitkö millaisia uramahdollisuuksia norsupallo tarjoaa? Jos vastauksesi on kyllä, tule mukaan tiistaina 1.3.2016 juhlistamaan Talviaaltoa kuplivalla vichylasillisella (tai parilla). Vichyn maistelun lomassa kerromme PoRa:sta ja raittiuden mahdollisuuksista, minkä lisäksi henkilömme jakavat itseään ylipäänsä jatkoilla.
Tapahtuma järjestetään Otaniemen vanhalla, hienolla Alvarin aukiolla kello 15.00-18.00.

Tapahtuma on suositeltava kaikille opiskelijoille, mutta vain rajattu määrä johtislaisia on tarjolla. Varaa siis oma johtislaisesi jatkoihin mennessä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen mikko.vaha-vahe@aalto.fi. Ilmoita viestissä opiskelupaikkasi lisäksi myös pääaineesi sekä erityisesti vuosikurssisi.

********************************
1-2 Hanat kiinni – Prodeko 50 vastainen mielenosoitus 14.3
================================

Polyteknikkojen Raittiusseura on ollut jo pidempään äärimmäisen huolestunut Prodeko 50 -juhlavuoteen liittyvästä ilonpidosta, holtittomasta alkoholin kulutuksesta sekä mahtavista tapahtumista. PoRa haluaakin muistuttaa ihmisiä raittiuden vakavasta luonteesta järjestemällä Hanat kiinni -mielenosoituksen maanantaina 14.3. noin kello 16 alkaen. Kaikki raittiuden ritarit ja tällä kertaa myös ystävät ovat tervetulleita joukkoon ilmaistakseen huolensa tämän äärimmäisen uhan edessä. Aloitamme valmistamalla asiaankuuluvat kyltit PoRan varastolla, josta siirrymme JMT:n ja ostarin kautta kohti keskustaa ja Narinkkatoria. Toivomme mielenilmauksen sujuvan rauhallisesti sen kiivaasta luonteesta huolimatta. Varusteena haalarit ja PoRa-paita

Mielenosoituksen yhtenä tavoitteena on saada Suomen eduskunta siirtämään kalenteria vuodella eteenpäin, jotta kyseessä olisikin Prodekon 51. vuosi. Tavoite on aavistuksen haastava, joten tarvitsemme kaikki mahdolliset apuvoimat liikkeelle.

********************************
1-3 PoRan lajikokeilu maaliskuun lopussa
===============================
Otaniemessä Otakaari 18 -raittiusalueella toimiva munien hautomo ja pulssinkiihdyttämö Polyteknikkojen Raittiusseura järjestää poikkeuksellisen lajikokeilun Suomessa. Voittaja saa mainetta ja kunniaa sekä paikan tänä kesänä 10 sentin mittaiseen sihteeriin. Palkinnon arvo on 32 000 euroa. PoRan kokeilussa parannetaan terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä asioita huonon tekniikan avulla. Viisi lupaavinta finalistia pääsevät jalostamaan itseään.

Maaliskuun lopussa olisi siis tarjolla rentoa hengailua lajikokeilun muodossa. Ilmo ja lisätiedot ilmestyvät myöhemmin jahka saadaan jotain varattua, mutta eiköhän ihan mukavaa yhdessäoloa tiedossa 🙂

********************************
1-4 PoRa:n ottelut helmikuussa
===============================

ke. 2.3 klo 10:00 SÄBÄ vs Engkelit:
pe. 11.3 klo 22:00 LENTIS vs H.I.C.K
pe 18.3 klo 22:00 LENTIS vs ELEC
Futsalsarjan jatkopelien aikataulu varmistuu myöhemmin.

Ilmoittautumistilasto top 11 (väh 20 peliä)

1. Lasse Linnavirta 63 2. Henrik Säilä 63
3. Miika Kangas 61
4. Markus Mäkynen 36
5. Matias Ståhlström 32
6. Reko Vaherkoski 31
7. Arttu Toivonen 28
8. Otto Bergius 24
9. Jani Jokivuori 21
9. Julius Säilä 21
11. Mikko Sippola 20
11. Michael Wallin 20

2016 (väh. 3 peliä)

1. Matias Ståhlström 12 2. 2. Henri Hämäläinen 6
2. Henrik Säilä 6
2. Mikko Sippola 6
5. Lasse Linnavirta 5
6. Valtteri Vulkko 4
7. Timo Riski 3
7. Jaakko Hyvärinen 3
7. Miika Kangas 3
7. Matti Sippola 3
7. Jaakko Aatola 3
7. Jani Jokivuori 3

********************************
1-5 Kuulumiskierros
================================

Mikko: vähä ressii matkan jäljelt: to do -listan lyhentämistä, vaihtosotkuja, kandi(n alottaminen) lähes done, kaiken kaikkiaan siis aika huikeeta, onneks löysin tavan vähentää itsekseni ressiä
Ahti: Dubais oli siistii, tääl vähä kylmä, kuppa tuliaisina, vaihtopaperisotkut hoidettu yhdessä viiden proffan kans (München)
Timo: iha jees, mut Jaakon kanssa vähän vaikeet. Ei viittitä tulla samaan kokoukseen.
Jani: ohjelmointi 2 (uuuuu!) alkoi keveästi ja kivasti, McKinseyn 2nd year dinner oli aatteellisesti menestys
Elena: jäjä oli aatteellisesti jymymenestys, olen työmaakoulu, eli siis. Valtteri: vaihtopaperit valmiina (NUSsiin Lauran ja Lassin kanssa), Lauralla kakkonen vaihtoehtona. Siinä tärkeimmät
Laura: tänään prodeko 50-v. pöhinäsaunalla powerpoint, pesis on huikeetahuikeetahuikeeta, pelinjohtajan paikka vapaana
Olli: 19 aamua merkityksetöntä hommaa jäljellä, reservi häämöttää ja haku päällä kytillä.
Jaakko: iha jees, mut Timon kans vähä vaikeet
Pauliina: budapestissä kivaa, keväinen sää, puolet fysioista suoritettu, pora masters työn alla
Made: töitä ei tule, porausvastuu painaa kotona, eilen äärimmäisen vahva ja intensiivinen aatteellinen menestys jäjässä

2. Muita tapahtumia/ Matigheid evenementen
********************************
Onko niitä?
===============================

3. Tilanne Unisportin sarjoissa/ De situatie Unisport serie
********************************
3-1 Jalkapallo
===============================

Nurmikko vihertää ja kiima nousee. Osa pelaajista vihertää. Taitoa löytyy, mutta jaksaako kukaan juosta viittä minuuttia? Kultaa lähdetään hakemaan, mutta ei ihan vielä.

********************************
3-2 Futsal
===============================

Futsalpeleissä on meneillään jotain hyvin outoa. PoRa ei häviä koskaan, ehkä. Joka tapauksessa kuukauden saldona kolme voittoa. Ensimmäisessä matsissa inhottavan itsevarmat PoRalaiset päästivät vastustajan 4-1 johtoon, eiku tää olikin alayhdistyksen juttu, pelattiin ihan paskasti. Viidellä viimeisellä minuutilla tapahtuikin sitten jotain aivan ihmeellistä ja PoRa nousi voittoon neljällä upealla pikamaalilla 5-4!. Pelin jälkeen useampi vastustaja löydettiin suu auki hokemasta “mitä vittua just tapahtui” (tositarina). Hieno osoitus joukkuehengestä ja taistelutahdosta tehojen jakautuessa usealle pelaajalle.

Toisessa matsissa The Avengers Plus kaatui supersankari Artun kahdella kunfupotkulla. Kuukauden viimeinen olikin sitten kevyempi suoritus PoRan siirtyessä puoliaikaan mennessä Inkubiota vastaan 3-0 johtoon. Toiselle puoliajalle vastustaja sai kovan 2. divaripelaajansa, joka kuitenkin potkittiin pelistä pois (niin nopea kaveri ettei osuttu palloon, joten kyllästyi ja lähti pois :D). Lopussa päästettiin yksi maali, ihan vain koska 6-1 suomi ruotsi timo jutila kendo janari karjala lipis kulervo kammola jää hoki skoda cup talvi sota isäm maam pulustajat. Maininnat tästä pelistä syöttökone Bebelle sekä puhikselle neljästä häkistä.

Kokonaisuudessaan hyvää peliä, HeHä jatkui vakuuttavia otteita maalissa, nopea japskivaihtari kävi tekemässä debyyttinsä Aleksin kanssa. Hyvä lähteä pudostuspeleihin mahdollisesti lohkovoittajana.

Peliaikataulu selviää myöhemmin

********************************
3-3 Salibandy
===============================

Mitkään sanat millään kielillä eivät riitä kuvaamaan tätä häpeällistä farssia, jota PoRan säbäkaudeksikin kutsutaan. Ensimmäistä kertaa miesmuistiin PoRa EI ole sarjan finaalipelissä, vaan kauden viimeisessä ottelussa ratkotaan sarjan viimeinen sija. Ottelun voittajalle on luvassa pronssia. Ratkaisuottelua ennen sarjavastaava ehti jo hehkuttaa varmaa finaalipaikkaa, mutta kylterien shokkitappio TeekSulle muutti ottelun panoksen kohtalon otteluksi. Itse pelissä suunnistajat löysivät vuosien haahuilun jälkeen rastinsa maalin takaa, josta kova karvaus pakotti PoRan pallonmenetyksiin. Kyllä puukäsikin pistää metristä sisään, jos veska ei torju mitään ja pelaajat ei tule paikalle puolustamaan, kun on joku saatanan R&D. Onneksi sunnuntaisäbässä on ollut vahvoja debyyttejä ja combackeja, esim Mikot, kirjastonhoitaja, sotakirjeenvaihtaja.

Sometimes lose, always win – ja uuteen nousuun! Seuraava ottelu:

2.3. klo 1000 PoRa v ENGkelit

********************************
3-4 Lentopallo
===============================

Lentopallisarjassa vietettiin välikuukautta, mikä mahdollisti joukkojen kokoamisen raskaan RWBK-matsin jäljiltä. Sunnuntaisin harjoittelu jatkui kuitenkin ahkerana ja porukkaa on riittänyt enemmän kuin Bluesin kotimatseissa. Taktinen puoli on kehittynyt vastaavan mielestä hyvin ja esimerkiksi verkkotilanteissa takamies osaa kaventaa tarpeeksi lähelle, jotta helppoja palloja ei saa tiputettua torjunnan taakse. Rajat vaan kiinni ja yritetään olla astumatta vastustajan nilkoille, niin hyvä tulee. Ensi pelissä täytyy koittaa RWBK:n kuuluisaa lihapulla-aikalisää, joka meinasi kääntää ottelun heille.

Lohkotilanne säilyy siis tiukkana ja vielä muutama peli ennen kevään playoffseja. Kaikki sijat 1-4 ovat auki, joten tervetuloa pelaamaan!

pe. 11.3 vs H.I.C.K klo 22
pe 18.3 vs ELEC klo 12

********************************
3-5 Koripallo
===============================

PoRan koriskevät jatkuu ällistyttävän vahvana. Fuksien lisäksi vanhoja konkareita on tullut näyttämään taitojaan sekä viivan takaa että läheltä, ja ensiaskeleitaan koriskentällä ottava tuore puheenjohtaja on saanut siirrettyä dominoivan käytöksensä makuuhuoneesta ja kokouksista myös kentän puolelle, erityisesti paintin alueelle. Viimeisin matsi jouduttiin perumaan Aallon Alfojen onnistuttua tartuttamaan flunssaviruksen PoRan pelaajiin, ja näillä näkymin PoRan “pituudestaan” tunnetut miehet voivatkin keskittyä heiluttamaan peittoja verkkoja lentopallokentillä.

Seuraavat pelit:

Syksyllä, ellei peruttua matsia saada järkättyä uudestaan.

4. Tilannen raittiustaistelussa/ De situatie soberheid strijd
********************************
4-1 Helmikuu
===============================
Kyykkä:

Helmikuu oli tapahtumien suhteen varsinainen mene(s)tys. Kyykässä PoRa:n joukkue onnistui menemään jatkoon, siitä huolimatta ettei kyykkään tullut kuulemma ketään. Johtiksen oma joukkue keskitti heittonsa perinteiden mukaisesti lähinnä alkoholia nauttineisiin katsojiin tuhoten itsekin kelvollisen määrän wiinaa ja häviten kaikki pelit yhdellä papilla. Eero “päätyyn asti ja siitä läpi” Vartiainen johdatti joukkonsa jäisten kananugettien voimalla lähes kohti jatkopelejä. MVP -maininnan kerännyt raittiuspaavi Bebedicktus kahdeskymmenes (kalja) sen sijaan saavutti joukkueensa kanssa humalatilan lisäksi jatkopelit. Reisimajoitus korvattiin tällä kertaa kananreisillä. Oli muuten helvetin hauska reissu!

Raittiustarkistus Kilta-alumni sitseillä

Pora yllätti kiltalaiset housut kintuissa (kuvainnollisesti) raittiustarkistuksellaan. Johtislaiset pariutuivat tapansa mukaisesti ja lähtivät kahden ryhmissä tarkastelmaan sitsaajien humalatilaa sekä jakamaan juopuneille vichyä. Prisman alelaarista ostettu alkometri toimi varsin hyvin ja osa sitsaajista puhalsi yli kahden promillen lukemat, mikä pakotti itse mittauslaitteen ottamaan lukua reilun minuutin verran ennen seuraavaa suoritusta. Lavaspektaakkelissa PoRan johtokunta taipui Pyry Huhtasen perskarvan hienolla erolla Poralumneille jatko-ajan kossuhaasteessa. Alayhdistyksen hallituksella olisi varmasti ollut sanansa sanottavana, mutta väärä laji (vichy) jätti heidät alkueriin. Kirjoitin tämän, koska budjetti vielä elää hömhöm*

********************************
4-2 EOM (Eteenpäin on menty)
===============================

Raittiustaistelussa kiltalaiset ottivat itseään niskasta kiinni ja paransivat suoritustaan. Sekä sitsit, että kyykkä olivat myös aatteellinen menestys. Thunder oli varsin juotavaa, tosin oululaiset teekkarit olisivat kaivanneet himpun fariinisokeria, mutta tietävät tuskin mitään. Kuulemma väärinymmäretyilläkin raittiusseuran jäsenet olivat uhrautuneet yhteisen hyvän puolesta. Tässähän tulee, ihan iloiseksi.

Kuukauden kohokohta oli kuitenkin Raittiuden ystävien yhteydenotto PoRan facebook-sivuilla. Kansallisen vakavasti otettavan kattojärjestön kiinnostus osoittaa, että PoRan raittiustyö on herättänyt kovan luokan arvostusta. Rahastonhoitaja on aikeissa lähestyä ystäviä sähköpostin muodossa ja jäämme seuraamaan tulevaa yhteistyötä jännittyneinä. Ainakin allekirjoittanut toivoisi ananasmuiskun päätymistä sitsijuomien ykköseksi.

********************************
4-3 TOM (Taaksepäin on menty)
===============================

On se nyt saatana kun sitä vichyä ei vieläkään saada varastolle.

5. Muut/ Ander
********************************
5-1 Leijonat ja lampaat
===============================
Leijonat:
3*** Futsal-sarjan comeback
2** PoRalumnien kossunjuonti Kilta-Alumni sitseillä.
1* PoRan varasto

Lampaat
1- Aatola&Riski&Engström kassishow sunnuntaisäbässä (varavastaavan varavastaavan varavastaavan varavastaava)
2– Janin ja Kassun no-show
3— PoRan jääminen ulos säbäsarjan finaalista

********************************
5-2 Erityismaininnat
===============================
Fuksityttöjen 50% edustus sunnuntaisäbässä
Kirjastonhoitajalla enemmän maaleja (ja taitoa) kuin sihteerillä.
Henri “HeHä” Hämäläinen ja Aaro “nilkka” Hämeri sunnuntaisäbän maalissa
Eero Vartiaisen sitsisuoritukset
PoRan AYY-sivut päivitetty
Pankkikäynti virkailija Nordeassa
Soldiers of Sobriety
Usain Boltin prostituutio viiskymppisen markkinoimiseksi
PoRan varaston perusteellinen raittiusremontti
PoRan jäsenten välinen mylläys
Lahden hiihtojen epäonnistuneet järjestelyt

********************************
5-3 Tavoitteet
===============================

Sihteeri saanut? EI. Tilanne huonontunut entisestään, koska PoRalla ei enää asiaa Nordeaan.
Kirjastonhoitajaa laajennettu? EI, huonolto näyttää.
Yhtään peniscopea? EI, kivestoimikunnalta apua?
PJ juonut ananasviiniääää? Kelpaako ananasmuisku?
-> Tavoitteissa paljon toivomisen varaa

**********************************************
5-4 Terveiset rintamalta – Sotakirjeenvaihtajan raportti
==============================================

Taistelu wiinan kauhistusta vastaan on ollut pitkä ja verinen, mutta merkittäviä edistysaskelia on otettu sotatantereella:
Kännäys, dokaus, ryyppäys sekä muut vastaavat ihmistä rappeuttavat aktiviteetit on piesty pois varusmiehistä ja korvattu raittiutta edistävillä aktiviteeteillä kuten taskubiljardilla ja suihkupainilla.
Alkoholia ei tarjoilla enään muonituskeskuksessa.
Koskenkorva ei enää kuulu tst-varustukseen.
AUK (Alkoholi- ja Ulkoilukurssi ) on lakkautettu ja korvattu Ihminen Ryhmässä -kurssikokonaisuudella, jonka uskotaan edistävän parempaa johtajuutta Puolustusvoimissa.

Taipaleemme ei kuitenkaan ole ollut takaiskuton:
1/16 ei näillä näkymin kotiudu koskaan.

Tää oli vähän niinku tässä.