11 / 2016

***Tiedote below***

Tässä alkavan viikonlopun kuukautistiedote, olkaa.

Raittiuden puolesta,
Made

—————

1. Omia tapahtumia/ Uw evenementen
1-1 Menneet tapahtumat
1-2 Haku PoRa Notworkiin on auki
1-3 PoRan sulkisturnaus 21.11
1-4 Kuulustelukierros
1-5 Ilmoittautumistilasto
1-6 Tulevat sarjaottelut
2. Muita tapahtumia/ Matigheid evenementen
2-1 Prodekon vaalikokous I 14.11
3. Tilanne Unisportin sarjoissa/ De situatie Unisport serie
3-1 Jalkapallo
3-2 Futsal
3-3 Salibandy
3-4 Lentopallo
3-5 Koripallo
4. Tilannen raittiustaistelussa / De situatie soberheid strijd
4-1 Onko tuhottu viinaa?
5. Muut/ Ander
5-1 Leijonat ja lampaat
5-2 Erityismaininnat
5-3 Tavoitteet
5-4 Kuukauden Vichy

1. Omia tapahtumia / Uw evenementen
********************************
1-1 Menneet tapahtumat
================================

PoRan pämppäkierroksella keskityttiin monimutkaisten rastien ja hauskanpidon sijasta tänä vuonna rehelliseen viinan tuhoamiseen. Toki mukana oli myös muutama raittiusaatetta hyväilevä rasti. Parhaiten viinantunnistuspelissä pärjäsivät PoRan omat Pat&Mat, joista Riskin Timppa selviytyi voittajaksi valiten joka kerta veden. Vai oliko voittaja Laura, joka urheasti tarttui heti kossulasiin, jättäen raititustyössään kokemattomammat PoRalaiset ilman wiinan kauhistusta?

Muuten PoRan fokus oli lokakuun aikana erityisesti sarjaotteluissa sekä SoMe-aktiivisuuden lisäämisessä. Tuloksena pelkkää voittoa ja ainakin muutama uusi seuraaja. Likes for likes! PoRan rekordi Unisportin sarjoissa on näin pikaisella laskennalla tänä lukuvuonna 9-1-1. Norjalaisille tiedoksi, että salaisuutena ei ole ollut huulirasva vaan ainoastaan raikas Olvin vichy (mainos).

Juo vichyä, niin PoRakin juo!

********************************
1-2 Haku PoRa Notworkiin on auki!
===============================

Kinkereiden alkuun on jäljellä enää alle kuukausi, joten on aika #launchata #hype virallisesti Kinkereiden ja vuoden 2017 virallinen PoRa Notwork. Paikkoja äärimmäisen haluttuun PoRa Notworkiin on tarjolla vain rajoitetusti, joten toimi nopeasti, mutta viimeistään marraskuun loppuun mennessä. Lisäksi PoRa tarjoaa Kinkereillä esimerkiksi mahdollisuuden yhteistyökumppaneiden ilmoituksiin sekä pöytäsponsseja.

Tiedustelut PoRan johtokunnan jäseniltä!

********************************
1-3 Sulkisturnaus 21.11
================================

PoRa järjestää jo perinteisen sulkisturnauksen Otahallilla 21.11, kello 14 – 17. Maksimimäärä ihmisiä Otahallin palloilusalissa on 400 seisten, 200 istuen (Venuu, 2016). Maksimimäärä ihmisiä sulkapalloturnauksessa on puolestaan 16 (Hynynen, 2016). Etsi siis sulkapallomailasi, esimerkiksi sieltä mihin sen lähes kaksi vuotta sitten jätit ja ilmoita itsesi. Ilmosta lisätiedot, se on auki. Opastamassa lajin saloihin sulkapallon asiantuntij(oit)a!

Tapahtuma on maksuton, savuton, holiton, mutta ei saamaton!

********************************
1-4 Kuulustelukierros
================================

Mikko: Harjoittelen scoorausta aktiivisesti mielikuvaharjoitteilla, jotta tosipaikan tullen homma sujuisi. Lisäksi haluaisin huomauttaa antaneeni Miikalle säälistä (ks. 5-2) ja tietää, ken on tämä Riikka (ks. 5-3).

Ahti: Salikiireet vaikeuttaneet osallistumistani Johtiksen toimintaan. Mut hey, oottehan te nähneet mut kalenteris. Oottehan?

Timo: Puheenjohtajan toiminta on ollut esimerkillistä. Kun hän ei tuhoa asuntoni irtaimistoa hän tunkeutuu sisään väkisin juomaan alkoholia – joko pämppäkierroksen tai sitten naishuolien takia, mene ja tiedä… Raittiusaatetta on edistetty niin kotimaassa kuin Barcelonassakin. Paikallinen Vichy Catalan on mitä miellyttävin elämys.

Jani: Tempaus 2016 oli mukavaa raitista toimintaa, mutta melkeen heti on palattava vakavasti aatteen suorittamiseen Polin Appron yhteydessä. Arkielämässä lunta sataa ja kämppä on kylmä. Onneksi aate lämmittää.

Jaakko: Talvi tuli. Sulkapallo on hyvä asia. Kinkerit lähestyy. Hyvä kaikki. Kiitos.

Pauliina: Pämppäkierros oli parasta, minkä koskaan olen missannut. Toivottavasti minut valitaan ensi vuodeksi vielä Johtikseen (mielellään sihteeriksi!), jotta pääsisin pämppäkierroksen päräyttävyyden kokemaan.

Elena: Talvi vituttaa, pämppäkierros oli menestys. Pian entinen varapuheenjohtaja pyrkii säilyttämään puheenjohtajan vielä loppuvuoden kutakuinkin hengissä. Ei oo helppoa mullakaan….

Valtteri: Pämppäkierros oli menestys, ja pitkän linjan poralaisuus alkaa vihdoin näkyä vichynmaistelutestissä. Koulukin alkaa helpottaa, joten aikaa voisi jatkossa uhrata enemmän sekä aatteen edistämiselle että urheilulle. Koriksen osanottajamäärä ilahduttavasti suurempi kuin miesmuistiin.

Made: on syvänteiden ahmatti. Made voi köllötellä talvella viikkokausia syömättä ahmittuaan vatsansa kerralla täyteen. Kerta-annos voi olla jopa 30-40 prosenttia Maden painosta, ja erittäin hidas ruuansulatus kertoo sopeutumisesta syvänteissä elämiseen. Päivällä Made ei talvella paljoa liiku. Maaliskuussa päiväaktiivisuutta alkaa olla jo enemmän, mutta kesän valoisaan aikaan Made on aktiivinen vuorokauden ympäri.

Olli: Raittiussota otti ison askeleen eteenpäin, kun Ameriikoiden presidentiksi valittiin mies, jonka uskoisin tuhonneen merkittävän määrän viinaa ainakin aiempien televisioesiintymisten perusteella. Kinkereiden lähestyessä katseet alkavat kuitenkin kääntyä PoRan johtoon, ja väistyvänä Sotakirjeen_vaihtajana olen aloittanut vaalilupauksien listaamisen. Liikaa kertomatta voidaan sanoa, että lista tulee olemaan pitkälti sama kuin viime vuonna, koska kehitystä ei ole kehitetty.

Laura: Laura on yötä tarhassa. Lapset viettävät yön lastentarhassa ja pääsevät öiselle kävelyretkelle katsomaan siilejä… ja kenties pikkuisia vampyyreitä?

********************************
1-5 Ilmoittautumistilasto
================================

Syksy 2016 top (väh 3. peliä)

Antti Ihalainen 9
Matias Ståhlström 8
Jaakko Aatola 6
Timo Riski 6
Roni Rissanen 6
Sameli Reinilä 5
topias sipilä 4
Akseli Sutinen 3
Nikke Mikkonen 3
Valtteri Vulkko 3
Kaarle Leinonen 3
Aaro Hämeri 3

All time top 10

Henrik Säilä 65
Lasse Linnavirta 64
Miika Kangas 62
Matias Ståhlström 53
Markus Mäkynen 36
Reko Vaherkoski 33
Arttu Toivonen 30
Otto Bergius 29
Henri Hämäläinen 26
Jani Jokivuori 23
Mikko Sippola 23

********************************
1-6 Tulevat sarjaottelut
================================

Salibandy
16.11 klo 11:00 VS Teekkarisuunnistajat
23.11 klo 10:30 VS Lenskin Dynamo
30.11 klo 11:00 VS CHEMeleons on a stick

Koripallo

2.12 klo 20:00 VS Ethana

Lentopallo

25.11 klo 21:00 VS ENGijENGi
16.12 klo 20:00 VS Skipoli

Futsal

28.11 klo 21:40 VS Asif
29.11 klo 21:05 VS The Kicking CHEMeleons B

Tulevien sarjaotteluiden osalta suosittelemme käyttämään jatkossa Nimenhuudon omaa kalenteria, jonka pystyy myös lisäämään omaan Google-kalenteriin:

http://pora.nimenhuuto.com/calendar/monthly

2. Muita tapahtumia/ Matigheid evenementen
********************************
2-1 Prodekon vaalikokous I 14.11
===============================

USA:n presidentinvaalien toimiessa alkuverrettelynä, on aika siirtyä kohti todellista Kinkereitä lämmittävää koitosta, nimittäin alayhdistyksen ensimmäistä vaalikokousta . Ehdolla on jälleen vankkoja aatteen edustajia ja PoRassa seurataankin jännityksellä Kivestoimikunnan puheenjohtajan sekä erityimainintoja viime Wappuna keränneen henkilön edesottamuksia.

Tule, niin PoRakin tulee!

3. Tilanne Unisportin sarjoissa/ De situatie Unisport serie
********************************
3-1 Jalkapallo
===============================

Jalkapallosarja päättyi pettymykseen, kun PoRa koki tappion puolivälierässä kovaotteisille kansantaloustieteilijöille. Kansantaloustieteilijät tulivat röyhkeästi takaapäin päälle, mikä aiheutti oman pään vuotamisen. Erityisen paljon keskustelua herätti varsin salliva tuomarilinja ja ottelu muistuttikin ajoittain lähinnä PoRan muutaman vuoden takaista kuplafutis-kokeilua. Korttinsa hukannut oikeudenjakaja(ton) jätti esimerkiksi huomioimatta uhkailut puheenjohtajan muilutuksesta (tosi tarina). Ystävällisestä keskustelusta huolimatta PoRalle ei selvinnyt, olivatko kansantaloustieteilijät kenties jääneet ilman raitistavaa vichyä.

Lopulta ottelusta jäi kuitenkin kohtalainen maku tilanteen rauhoituttua sekä PoRan muutaman erityisen komean maalin myötä, erityismainintana Sota “Bicycle Kick” Takeuchin akrobaattinen suoritus. Kullista taistellaan jälleen keväällä, jolloin PoRa pyrkii palaamaan sukkien makuun. Kiitokset kaikille pelaajille ja taustahenkilöille peli- ja suihkuseurasta. Jatketaan keväällä!

********************************
3-2 Futsal
===============================

Costa Pora Futsal Club:

Los equipos marcan épocas, los jugadores hacen el trabajo imposible de conseguir títulos, claro que es imposible la tarea, xq para lograr llegar hay que vencer y para vencer hay que probarse a si mismo como individuo capaz colaborando con el mecanismo de un todo xq

Vapaa suomennos: Kausi alkaa 28.11 Otahallilla, tervetuloa pelaamaan!

********************************
3-3 Salibandy
===============================

Salibandyssa PoRa viettää ansaittua Harjoitustaukoa by Bain pitäen hallussaan lohkonsa kärkipaikkaa kolmen pelin Voittoputken by Bain saattelemana. Selkeää pelillistä ja strategista kehitystä on ollut nähtävissä jo sarjan alkumetreillä, kun yksi neljästä kenttäpelaajasta on vuorollaan tajunnut jäädä puolustamaan hyökkäystilanteissa ja PoRan peli perustuukin enemmän core competenceihin: ruskeisiin maaleihiin, tiukkaan optimointiin ja puhtaisiin perseisiin. Miika Kankaan debyyttiä tosin odotetaan edelleen.

********************************
3-4 Lentopallo
===============================

Lentopallosarjassa vietetään salibandyn tavoin taukoa. Ottelu Humpsvakareita vastaan peruuntui harmillisesti, joskin ymmärrettävästi Humpsien keikan takia ja PoRan lentopalloilijoilla onkin ollut aikaa kehitellä korvaavaa toimintaa. Sään suosiessa sisällä pelaamista tutun beach-lentiksen sijasta, ovat PoRalaiset löytäneet ilahduttavasti tiensä Unisportin avoimille vuoroille. Samalla Humpsien innoittamana PoRa on kehitellyt omaa laulutoimintaansa periaatteella “lauletaan aatteen olotilassa toisten saunavuoroilla”.

********************************
3-5 Koripallo
===============================

PoRan koriskausi on käynnistynyt erinomaisesti sekä osanottajamäärän että suoritustason suhteen. Yhtenä salaisuutena menestykseen on varmasti PoRan yritysmaailmasta adoptoima ajatus diversiteetin lisäämisestä: kentällä on alkukauden aikana nähty niin fukseja kuin änniäkin, suomalaisia kuin ulkkareitakin, ja miehiä kuin naisiakin. Viime matsista jäi hieman hampaankoloon (koska tuomari oli puusilmä vaikka PoRa pelasi täydellisesti), joten joukkue tulee olemaan entistäkin kovemmassa iskussa joulukuun matsissa Ethanaa vastaan. Sen jälkeen seuraavat koitokset koriskentillä nähdäänkin vasta vuonna 2017.

4. Tilannen raittiustaistelussa/ De situatie soberheid strijd
********************************
4-1 Onko tuhottu viinaa?
==============================

Mitään muistikuvia ei ole, joten ilmeisesti kyllä.

5. Muut/ Ander
********************************
5-1 Leijonat ja lampaat
===============================

Leijonat:
3*** Eemil Oikarin kossuvichyjen maistelukierros
2** Jaakko Hyppösen viinan kellotus Oktober-sitseillä
1* Sählysarjan voitokas alku viime vuoden katastrofin jälkeen

Lampaat
1- Vessanpöntön räjäytys
2– Pora on työkalu
3— Kansantaloustieteilijöiden liian rajut otteet

********************************
5-2 Erityismaininnat
===============================

PoRa Notwork
Lentissarjan reppuselkähyökkäys ™
DJ Bravo
Pämppäkierros
Riskin Timppa
Tindertutut
Koutsi
Nimimerkki “En kerro”
Miikan eroottiset puikot sihteeriltä

********************************
5-3 Tavoitteet
===============================

Sihteeri saanut? Sihteeri nähdään mailoineen Riikassa! Polyteknikkojen Raittiusseura onnittelee!
Kirjastonhoitajaa laajennettu? Silminnähden tässä(kin) epäonnistuttu
Yhtään peniscopea? Luotamme kivestoimikunnan markkinoiden penetraatioon..
PJ juonut ananasviiniä? Löytyykö yhteistyökumppania?

*********************************************
5-4 Kuukauden vichy
==============================================

Kuukauden vichynä on tällä kertaa italialainen Lauretana.

Etiketti on pelkistetty, mutta hopeisen elegantti. Vichyn nimi tulee heti selväksi. Ensivaikutelma on aistikas ja kallis. Yrityksen mainoslause “the lightest water in Europe” lupailee kevyen raikasta maistelukokemusta.

Italialainen kaatuu lasiin kevyesti kuplien, aavistuksen poreillen. Maku on voimakkaan aistikas, mutta yleisvaikutelma kevyt. Häviää tosin suolaisuudessaan edelliselle kuukauden vichylle ja hyvä niin! Maistelukokemus on kokonaisuudessaan positiiviinen. Lauretana sopii hyvin esimerkiksi aperatiiviksi, ruokasuosituksena mikä tai kuka tahansa italialainen.

*********************************************

Seuraavan kerran kuukautistiedote ilmestyykin juuri ennen Kinkereitä, jolloin luvassa Special Edition!